menu

Billies Beauty Lounge

Tekst: Lifestylebooking.be

Achter een authentieke rustieke gevel bevindt zich het schoonheidssalon van Billie, gediplomeerd schoonheidsspecialiste, nagelstyliste, barbier en gespecialiseerd voetverzorgster. In 2011 opende Billie haar eigen schoonheidssalon Billies Beauty Lounge, en na de geboorte van haar zoontje, kwam Billies Barber Shop erbij in 2015.  

REEDS ALS TIENER GEBOEID DOOR NAGELS, VOETEN EN BARBIEREN 

“Als tienermeisje lakte ik al mijn eigen nagels en die van vriendinnen op de speelplaats. Of ik gaf een mini gelaatsverzorging. Zelfs bij mijn grootmoeder knipte ik al haar teennagels. Als klein meisje stond ik ook altijd geboeid te kijken naar mijn grootvader die zich met een kwast inschuimde om zich dan te scheren met een echt mes. Hij zei altijd dat het niet voor meisjes was. En ik was zo teleurgesteld dat ik dat nooit ging mogen doen. Het barbieren heeft mij altijd geïntrigeerd, en dat beeld bleef mij bij. Toen ik zwanger was, kreeg ik een barberset cadeau van mijn man. Dan kon ik al beginnen oefenen voor mijn opleiding.” 


Er is een uitgebreid aanbod aan verzorgingen en behandelingen mogelijk voor dames én heren. “In de nagelstudio doe ik versteviging van natuurlijke nagels, gelish, kunstnagels met/zonder verlenging en gelish op de tenen. Naast de esthetische manicure en pedicure, is er ook de gespecialiseerde pedicure voor probleemvoeten (zoals ingegroeide nagels, likdoorn, nagelbeugels, ortheses …).

Voor de gelaatsverzorgingen werk ik met Jean d’Arcel, gespecialiseerd in huidverbetering. Hiervoor maak ik ook gebruik van de nieuwste technologieën zoals LED-lichttherapie, hydrabrasie en fruitzuurpeelings. Maar daarnaast kun je ook gewoon een ontspannen gelaatsverzorging boeken voor wie nood heeft aan een verwenmomentje. Ook hier schenk ik aandacht aan de juiste producten volgens de huidbehoefte.” 

OLD SCHOOL SHAVE OF TRIM ERVARING 

De heren mogen plaatsnemen in een authentieke barbierstoel voor een unieke old school shave of trim ervaring. “Voor mannen is het niet zo evident om naar de schoonheidsspecialiste te gaan voor een gelaatsverzorging. Toch wou ik meer mannen aantrekken, vandaar het idee voor de Barber Shop. Naar de barbier gaan, klinkt al veel stoerder. De mannen komen naar hier voor een full shave of trim, maar krijgen eigenlijk een mini-gelaatsverzorging. Ik start eerst een ritueel met warme doeken die de huid voorbereidt. Daarna worden ze ingezeept en geschoren met een klassiek open mes. Nadien krijgen ze nog een korte massage van het gelaat en nek. Het is echt hun verwenmoment en ontspanning. Ik heb een trouw cliënteel dat regelmatig hun baard laat trimmen en goed zetten. Anderen komen eens voor een speciale gelegenheid of net voor hun verlof.” 
 ​​​​​​​

Sinds kort heeft Billie ook haar eigen online boekingssysteem en webshop, in de toekomst mogen klanten ook regelmatig een mailing verwachten met tips en advies. Ze volgde haar hart en oefent nu al 10 jaar haar passie uit. “Voor mij voelt het niet echt aan als werken. Als ik een gelaatsverzorging geef en de klanten ontspannen, kom ik zelf ook tot rust. Het is ook een heel ontspannen huiselijke omgeving waar we heel ongedwongen kunnen praten. Alles wat hier gezegd wordt, gaat de deur niet uit. Mijn klanten weten dat. Ik ben ook wie ik ben, mama en vrouw. En dat waarderen mijn klanten en dat schept ook vertrouwen. Daarnaast ben ik trots dat ik gediplomeerd ben en werk met een professioneel merk. Ik sta voor 100% achter Jean d’Arcel en volg steeds opleidingen om mij te verdiepen in de nieuwste technieken.” 

Boek online
Snel en gemakkelijk online je behandeling boeken
Beoordeling schrijven
Deel je ervaring met onze andere klanten

Verder lezen

Messenger logo
Chat